Klaas van Slooten

Grafisch ontwerp | fotografie

Het begon met fotografie, de Fotovakschool, daarna Academie Minerva, Publiciteits Vorm- geving. Het grafisch ontwerpen werd mijn hoofdvak, fotografie mijn bijvak. Een aantal jaren werken bij een ontwerpbureau, later een eigen ontwerpbureau in Groningen.

Ik werk vooral voor de publieke sector: gezondheidszorg, universiteit en natuur- en landschapsorganisaties. Mijn belangrijkste opdrachtgevers zijn Lentis en onderdelen van de Rijksuniversiteit Groningen.

Een aantal jaren geleden heb ik mijn aandeel in het ontwerpbureau verkocht. Sindsdien woon en werk ik in Paterswolde.
Ik laat me inspireren door de mensen om me heen. De vormgeving van stad en land, en de invloed van de mens daarop. En dat uiteindelijk de natuur toch wint.

Ik heb altijd een camera mee, kijken, zien en vastleggen. Er zijn zoveel mooie plaatjes rondom. De onderwerpen zijn zeer divers: bebouwd landschap, cultuurland- schap, natuurlandschap, mens en dier.

Het mooie van Lichtzone is

Dat het niet pretentieus is; een groepje fotogekken die met elkaar een fotogalerie in stand weten te houden waar elke fotograaf die een beetje serieus bezig is zijn/haar werk kan showen.

www.klaasvanslooten.nl


Onze unieke fotokrant

In Fotogalerie Lichtzone ligt onze unieke en gratis krant om meegenomen te worden. In de krant staat uitgebreide informatie over onze fotografen, onze vrijwilligers, onze Fotobespreek-groepen en een aantal fotoclubs uit Groningen.