Harry Kamps

Harry Kamps (Groningen, 1949) laat zich inspireren door vakliteratuur waar hij de nieuwste (technische) trends volgt en toepast op zijn eigen werk.

De liefde voor het fotovak vindt zijn oorsprong in zijn jeugd. De Agfa Click en de Agfa Clack inspireerde de jonge Kamps in de jaren vijftig. Hij maakte vele beelden van zijn hond, zijn familie en uiteraard de stad Groningen.Een betere camera zag hij in de
tweeogige Yashica A. Later stapte hij over op Canon en fotografeert nu met zijn Canon D5 Mark IV met loepzuivere en zeer lichtgevoelige objectieven.

Kamps maakte furore met zijn foto’s van de Martinitoren en de Meikermis. Deze beelden werden veelvuldig besteld en verkocht.

De allrounder Harry Kamps deed recent mee aan de groepsexpositie ’15x Helen’ waar hij een andere tak van de fotografie liet zien: portretfotografie.In galerie Lichtzone was dit intense beeld ruim twee maanden te zien. Zijn werk benadrukt de schoonheid van Stad en
Ommeland, dat al meer dan 50 jaar zijn ‘thuis’ is.


Onze unieke fotokrant

In Fotogalerie Lichtzone ligt onze unieke en gratis krant om meegenomen te worden. In de krant staat uitgebreide informatie over onze fotografen, onze vrijwilligers, onze Fotobespreek-groepen en een aantal fotoclubs uit Groningen.