Herbert van Hoogdalem

Op veertienjarige leeftijd kwam ik in de ban van de fotografie. Tijdens mijn werkzame leven heeft de fotografie mij enorme voldoening en de nodige afleiding gegeven. Met een aantal fotografen, zowel beroepsfotografen als bevlogen amateurs, run ik Fotogalerie Lichtzone in Groningen in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Mijn voorkeur gaat uit naar het vastleggen van het Groninger landschap, maar ook architectuur en portretten.

Mijn werk is op diverse locaties geëxposeerd. Ook is in 2006 het fotoboek Groninger ‘Visualia’ uitgegeven met prachtige teksten van Eric Bos.

Ik heb mijn hele leven gefotografeerd naast mijn werk als notaris. De laatste jaren reis ik veel en maak dan ook portretten van mensen in bijvoorbeeld Afrika en Zuid-Amerika, of juist dichtbij huis. Mijn grootste passie blijft de landschapsfotografie in het algemeen, waar ook ter wereld. Een speciaal plekje in mijn fotohart blijft voor het Groninger landschap.

Mooi vind ik aan Lichtzone dat het al zoveel jaren een galerie in stand kan houden. Er is onderling een bijzonder vaste band. De galerie ziet er mooi uit, heeft goede uitstraling en wat ik mooi vind is dat de bezoekers veel ruimte hebben om de foto’s te bekijken.


Onze unieke fotokrant

In Fotogalerie Lichtzone ligt onze unieke en gratis krant om meegenomen te worden. In de krant staat uitgebreide informatie over onze fotografen, onze vrijwilligers, onze Fotobespreek-groepen en een aantal fotoclubs uit Groningen.