29 okt – 29 nov Nico & Marijke Schutte

EXPOSITIE VERLENGD ivm de huidige corona maatregelen is deze expositie voor een week verlengd.


Nico en Marijke Schutte (vader en dochter) benaderen de fotografie met een open en onderzoekende houding, experimenteerzucht en nieuwsgierigheid maken een groot onderdeel uit van het werkproces. Door als een “gekke uitvinder” te spelen met verschillende technieken worden ontdekkingen gedaan en op eigen wijze de grenzen van de fotografie onderzocht.

Nico gebruikt vaak de ouderwetse Polaroid peel-apart films als basis. De ‘negatieven’ scant hij om ze vervolgens digitaal na te bewerken. De portretten in deze expositie zijn gemaakt op Polaroid 55 film die zo’n 50 jaar geleden verlopen is. Met kunst en vliegwerk zijn daar toch heel karakteristieke beelden uit ontstaan. Daarnaast werkt hij ook met een moderne camera, soms nog met digitale nabewerking.


Marijke werkt voornamelijk in de donkere kamer met analoge technieken. Zij is gefascineerd door de mogelijkheden van lichtgevoelig papier; van papieren negatieven uit een pinhole camera, tot het vouwen van origami vormen, chemische experimenten, en het met zonlicht belichten van negatieven.

Meer informatie op: marijkeschutte.blogspot.com en www.nicoschutte.nl