2 – 27 dec Sleep Naked – Donald van Tol

Een fotografische reis langs de muren van Europa

Al sinds mensenheugenis laten mensen boodschappen achter in publieke ruimten. Muren, bankjes en bushokjes staan beschreven met namen van geliefden, hartenkreten, politieke leuzen en flauwe grappen. Iedereen ziet ze, maar loopt er meestal aan voorbij. Wie beter kijkt ziet teksten die kunnen raken en je doen afvragen: wie schreef dit? Waarom? Wat voor verhaal schuilt hierachter? Sleep Naked neemt je mee langs Europese muren waarop gewone mensen een tijdelijk spoor nalieten.

Donald van Tol begon in zijn woonplaats Groningen met het fotograferen van teksten die hij op muren en gevels zag staan. Inmiddels fotografeert hij overal in Europa teksten die prikkelen, inspireren en nieuwsgierig maken. In zijn onderzoekende fotografie combineert Van Tol zijn liefde voor fotografie met zijn belangstelling voor taal en mens(wetenschappen).
Sleep Naked roept dan ook filosofische, psychologische en sociologische vragen op. Een selectie van beelden werd gebundeld voor het boek Sleep Naked. Een fotografische reis langs de muren van Europa, dat onder meer met steun van de Kunstraad Groningen uitkwam bij Uitgeverij Komma.

https://www.uitgeverijkomma.nl/en/sleep-naked/
www.donaldvantol.com