8-9 t/m 2-10 Sonja de Ridder

Sonja de Ridder onderzoekt graag de randen van de fotografie. Tijdens deze expositie toont Sonja haar twee belangrijkste series. Painted Photography en MyKingdom. Twee totaal verschillende uitingen van haar kijk op fotografie.

Painted Photography

Deze serie is haar recentelijke zoektocht naar de grenzen van die twee disciplines: schilderkunst en fotografie. Het handschrift van het penseel versus de anonimiteit van digitale fotografie, de traagheid van olieverf versus de snelheid van de camera. Met het beschilderen van een glaswand met olieverf, tijdens het poseren van een model achter dat glas, slaat ze een brug tussen die twee disciplines.

Gedurende de ontwikkeling van deze vorm van fotografie, gaat Sonja steeds een stap verder met het toevoegen van geschilderde elementen/backgrounds en thematieken. Om zo te onderzoeken wanneer er / of er een omslagpunt is , waneer binnen de beleving van het eindresultaat de fotografie ondergeschikt raakt aan de schilderkunst.

MyKingdom

Een verhalende serie waarbij middels stadscollages maatschappelijke thematieken in beeld gebracht worden. Waarbij de stad als ultieme uiting van maatschappelijke trend is. In iedere stad is de geschiedenis leesbaar. De monumenten die gekoesterd worden en welke van hun voetstuk gehaald worden. Daar waar een geschiedenisboek afhankelijk is van de schrijver, is de stad een weerslag van de geschiedenis door de ogen van een maatschappelijke trend.

MyKingdom is als een boek de door Sonja gefotografeerde gebouwen en monumumenten, een reactie geven op ons dagelijk leven.

download hier de flyer