28-7 t/m 22-8 fotobespreekgroep krewerd

Voor de jaarlijkse vraag naar een thema voor een gezamenlijke tentoonstelling van fotobespreekgroep Lichtzone onstond het voorstel om te zoeken naar een plek waar verschillende -van model tot landschap- fotografen op hun eigen manier mee aan de slag zouden kunnen. Een plaats op de kaart, niet te ver weg, voor ieder bereikbaar, dus vaker te bezoeken. Maar welke plek?
Vervolgens kwamen bij er berichten binnen over een dorp in het aardbevingsgebied, waarvan de bewoners het helemaal gehad hadden met de uiterst langdurige procedures voor de herstelwerkzaamheden en het heft in eigen hand hadden genomen. Dat dorp is Krewerd, maar het had ook een ander Gronings dorp kunnen zijn, vandaar de naam ‘Krewerd Bijvoorbeeld’.
En het voorstel is als thema gaan leven. De leden van de fotobespreekgroep gingen het dorp bezoeken, er omheen wandelen, spraken dorpsbewoners en de verhalen en ervaringen kwamen binnen, foto’s werden getoond.
Het dorp is dus niet zo zeer het doel, maar eerder een middel om te laten zien hoe de verschillende fotografen te werk gaan op zo’n vastgestelde plek. Dus heet de expo: ‘Krewerd Bijvoorbeeld’.

Deelnemende fotografen: Pim Benus, Kees Faber, Jan Kruize, Klaas van Slooten, Henny B. Stern, Arjo Stokman, Kees Vianen.