Open Call

In navolging van het succes (tot 2x toe) van het project “15 fotografen 1 model”, willen we dit jaar weer een uniek project organiseren in fotogalerie lichtzone.

Om fotografen met diverse disciplines aan te spreken, hebben we deze keer een project bedacht, waarmee iedereen uit de voeten kan. Het project moet leiden tot een brede en gevarieerde foto-expositie in de maand juli 2020.

We willen fotografen uitdagen om zelf 1 muziekstuk uit te kiezen en daarmee op eigen wijze aan de slag te gaan. Dit moet uiteindelijk resulteren in 1 beeld of een kleine serie. Daarin ben je geheel vrij, mits het tentoon te stellen geheel past op een muuroppervlak van ongeveer 1meter breed en 4 meter hoog.

Om het project nog wat extra flair te geven, willen we het omlijsten met diverse evenementen als muziekuitvoeringen, workshops en open dagen.

De deelnamekosten bedragen 45 euro (+ je eigen afdrukkosten). Je krijgt daarvoor een geheel verzorgde groepsexpositie tijdens de maand juli 2020, PR en promotie via onze mailinglijst, website en social media, uitnodigingen en pr-materiaal voor jouw eigen netwerk en een verzorgde opening.

Interesse voor deelname of meer vragen, mail naar info@lichtzone.nl. Uit alle aanmeldingen selecteren wij 15 fotografen. 1 april zal de selectie bekend gemaakt worden.

Wat verwachten wij van jou:

  • Een presentatie / foto voorzien van degelijk ophangsysteem (we werken met een bath stangen systeem met schuifveren), met een maximale breedte van 1 meter, aangeleverd op zondag 28 juni of maandag 29 juni.
  • Uterlijk 15 juni een MP3 bestand van het door jou gebruikte muziekstuk. (evt. youtube link aan ons doorgeven zodat wij dit kunnen omzetten naar MP3)
  • Uiterlijk 1 juni 1 foto op klein formaat met wat informatie over jou en het werk tbv persbericht, website en social media . (bestand voorzien van eigen naam).
  • Uiterlijk 15 juni aanleveren van al het te presenteren werk met naam, afmeting, oplage en verkoopprijs. Ten behoeve van looplijst/kaartjes.
  • Aanwezigheid op opening 5 juli 2020
  • Werk na afloop ophalen.